Skip to main content

\"\"

Idag pratar jag och Jennifer. Först gör vi en s.k \”delning\” och sen berör vi temat sårbarhet.

Vi berättade vad en delning är i avsnitt 2. Men kort och gott, är det ett sätt att dela med sig av sig själv, där man använder sig av riktlinjer, för att, lättare få tillgång till sitt hjärta och känslor, snarare än att gå in i huvudet och det intellektuella.

Varför sårbarhet?

Både jag och Jennifer har haft det väldigt svårt med att visa hur vi mår och känner. Både innan utmattningen, men även under utmattningen. Vi har dock insett, främst Jennifer, hur viktigt det är för återhämtningen och sig själv att visa hur man mår. Att våga visa sig sårbar. Våga visa sidor av sig själv, som vi lärt oss att inte visa. Vi har lärt oss att visa oss starka. Vi har lärt oss att visa upp bra sidor. Glädje, harmoni, skratt och livsglädje, är några av sidorna som har varit mer okej. Men däremot har t.ex. ångest, rädsla, dåligt mående eller livstvivel varit desto mindre okej..

Alexander har omprövat sin definition av styrka. Är man verkligen stark om man inte visar sig sårbar, eller det tvärtom? Den nya definitionen av styrka, är att kunna visa sig sårbar, menar Alexander.

Det krävs mod. Mod att våga gå emot strömmen. Mod att våga möta sin egna rädsla. För oftast är det kanske en rädsla som ligger framför en, när man vill öppna men inte vågar?

Oavsett vad, finns det så otroligt mycket att vinna. Det kan bara Jennifer intyga, som blivit mer och mer öppen under den senaste tiden. Det finns så mycket kärlek och stöd, som kan man kan ta del av, när man öppnar upp inför sin omgivning, samtidigt som man normaliserar för andra. För du är nämligen inte ensam. Det finns så många människor som bara längtar efter att få höra att det är okej. Okej att visa alla sidor. Okej att må dåligt. Okej att bara vara.

Vi har levt i en tid av perfektion, där vi människor har liknats mer vid att vara en robot, än en människa och vi känner att det är dags för oss människor att återgå till vårt sanna jag, där inget är mer rätt än det andra.

Kom gärna tillbaka till vårt nästa avsnitt. DÅ intervjuar vi nämligen en överläkare. Han heter Niklas Nygren och har själv gått in i väggen. Ni har säkert hört talas om han. Han har en egen podd, blogg och nyligen släppte han även en bok som heter \” Ett slut, en början\”. Han är en otroligt intressant och inspirerande människa. Det det skall bli superkul att få ta del av hans perspektiv och jag tror ni kommer känna detsamma, i vår podcast om utmattningssyndrom, utbrändhet, utmattningsdepression och att gå in i väggen.

Trevlig Lyssning!

Klippare: Alexander Eriksson

Musik: Jennifer Frostelid

Leave a Reply