Skip to main content

Om oss

Rakt in i Väggen hoppas att verksamheten kan upplevas som ett stöd för både individer som har utmattningssyndrom och annan stressrelaterad ohälsa, samt deras anhöriga.

Förhoppningen är även att arbetet genom Rakt in i Väggen, som teamet och alla värdefulla människor som delar med sig av sina livsresor gör tillsammans, kan bidra till mindre skam och ensamhet för de som drabbats, en större förståelse för utmattningssyndrom och stressrelaterad ohälsa i samhället samt att fler vågar prata om psykisk ohälsa.

Alla får göra sin röst hörd

Rakt in i Väggen bildades i september 2016, och är ständigt i ett utvecklingsarbete sedan dess, i syfte att hjälpa och stötta människor med liknande erfarenheter som grundarna besitter. Rakt in i Väggen innehåller en podcast där Alexander och Jennifer delar med sig av sina utmattningsresor, där Jennifer även delger erfarenheter av bland annat posttraumatiskt stressyndrom (PTSD).

De egna delningsavsnitten är varvade med gästavsnitt från människor med kunskap och/eller erfarenhet av utmattningssyndrom. Alla får vara med och göra sin röst hörd; kända som okända människor. Det viktigaste är att alla som vill lyfta sin historia till ytan får göra det, och därmed bli lyssnad på.

En växande verksamhet

Rakt in i Väggen erbjuder även webinars/föreläsningar, självhjälpsgrupper online och blogg. Planering för ytterligare utvidgning av Rakt in i Väggens verksamhet är i full gång, och en förhoppning är att verksamheten ska kunna erbjuda stödchatt framöver.

Teamet har sedan våren 2022 ökat till tre, då Malin Gunnäng blivit en medskapare i Rakt in i Väggen. Teamet har därmed styrkts av en människa med bland annat stor erfarenhet inom kommunikationsbranchen. Hon titulerar sig idag även som stress- och livscoach samt föreläsare. Malin har själv, liksom Alexander och Jennifer, befunnit sig i ett utmattningssyndrom och hon har en stark drivkraft att minska psykisk ohälsa.

Huvudgrundare

Alexander Eriksson

Alexander är verksamhetsledare och huvudgrundare av verksamheten som bildades 2016.

Medgrundare

Jennifer Frostelid

Jennifer är stödchatts-, samarbets- och återkopplingsansvarig samt medgrundare av verksamheten som bildades 2016.

Medskapare

Malin Gunnäng

Malin är föreläsningsansvarig och medskapare av verksamheten sedan 2022.

Malin arbetade under 15 år i ledande positioner inom kommunikationsbranschen och redan vid 25 års ålder var hon gruppchef på en av Stockholms framstående byråer, fick utmärkelsen ”Årets Slitvarg” och hon var först på kontoret på morgonen, sist på kvällen och alltid tjejen som fixade allt till alla! Men till slut var den berömda väggen ett faktum, väggen som hon var övertygad om inte fanns, det som hände andra, men absolut inte henne. Idag arbetar Malin som stresscoach, livscoach och föreläsare. Malin har blivit en uppskattad coach och föreläsare för hennes sätt att beröra med sin egen resa samtidigt som hon ger lyssnaren konkreta tips, vägledning och strategier. Tack vare sin erfarenhet både som personalansvarig under ca 15 års tid kombinerat med sin egen resa, att krascha, resa sig på nytt och hitta en ny riktning i livet så anlitas hon ofta både av privatpersoner och företag som söker inspiration, nya perspektiv och vill skapa långsiktiga och hållbara förändringar.