Skip to main content

Young & Healthy

Stressen bland unga ökar

Detta vill vi ändra på…

Jennifer drabbades av utmattningssyndrom som 19-åring. Videon är skapad av Unga lukas.

Statistik visar…

Enligt Folkhälsomyndighetens nationella folkhälsoenkät känner sig allt fler unga stressade. Bland 16-29-åringar uppger 26 procent att de är stressade, där kvinnor är hårdast drabbade – hela 37 procent svarade att de är stressade. Både skolbarn och vuxna under 30 år svarar oftare än andra att de känner sig stressade.

– Generellt sett kan man säga att unga toppar statistiken för det mesta när det gäller psykisk ohälsa och psykiska besvär, så även stressen, säger Hillevi Busch på FHM.

Källa: FHM, SVT

Om projektet

Vi vill med Young & healthy stödja och stärka unga människor till ett meningsfullt, hållbart och välmående liv. Detta genom att minska på deras stress, förebygga utmattning och hjälpa unga som drabbats av utmattning till att bli friska. Vår intention är även att stötta anhöriga till unga vuxna med stressrelaterad ohälsa.

Hos oss är igenkänningen genom andras personliga berättelser i kombination med kunskap om stress, genom förebyggande och direktverkande arbete i fokus. Vi strävar efter att göra människor medvetna om deras inre potential och hållbarhet.

Rakt in i Väggen bidrar till social hållbarhet över tid, genom att lyfta ungas egen röst genom vår podcast, blogg och sociala medier. Planering för ytterligare utvidgning av Rakt in i Väggens verksamhet är i full gång, och en förhoppning är att verksamheten ska kunna erbjuda webinars/föreläsningar, stödgrupper, stödpersoner och en anonym stödchatt, vilket underlättar ungas möjlighet till psykisk och fysisk hälsa samt ett meningsfullt liv.

Projekt

Young & healthy

Målgrupp

Unga vuxna mellan 18-29 år.

Vision

Att skapa ett välmående, hållbart och meningsfullt liv för unga vuxna.

Ung och välmående

Vi vill med Young & healthy stödja och stärka unga människor till ett meningsfullt, hållbart och välmående liv. Detta genom att minska på deras stress, förebygga utmattning och hjälpa unga som drabbats av utmattning till att bli friska.

Möt Projektansvarig

Jennifer Frostelid är projektansvarig för Young & healthy. Hon har lång egen erfarenhet som ung vuxen med stressrelaterad & psykisk ohälsa. Hon är även medgrundare till Rakt in i Vägen, hjärnkollsambassadör för hjärnkoll, föreläsare för Team Tilia och varit med i Tim Bergling foundations ungdomsråd m.fl.

Vid frågor når du Jennifer på: jennifer@raktinivaggen.com

Att få lyssna till era delningar hjälpte verkligen mig att inte känna mig ensam i att inte orka. Jag hade ingen i min närhet som upplevt samma sak och på riktigt kunde förstå, så därför kändes det som om jag lärde känna er genom podden och insåg att jag inte var ensam.

SofieUng lyssnare (Ej på bilden)