Skip to main content

\"\"

Du kan aldrig fly från dig själv, hur mycket du än försöker. För livet kommer nämligen alltid ikapp. Och desto mer du försöker, desto tuffare blir motståndet. Samma sak gäller för oss som har drabbats av utmattning. Livet har genom kroppen talat om för oss att vi måste stoppa. Sluta kämpa och börja lyssna.

Både Alexander och Jennifer har flytt från sig själva, fast på olika sätt. Men vad de har gemensamt, är att de har flytt från vad som har försiggått sig i deras kroppar. Jennifer har under en längre period upplevt väldigt mycket ångest, som varit en stor bidragande faktor till hennes utmattning. En ångest hon tampats med redan som tonåring och som ibland varit så tuff att hon under vissa stunder övervägt att avsluta livet. Hon har dock kommit en bit sin bearbetning och har nu bestämt sig för dela med sig av roten och grunden till stor del av dess uppkomst. Samtidigt som Alexander har börjat inse att han ställer för höga krav på sig själv. Allt detta, i vårt 44:e avsnitt, i vår podcast om utmattningssyndrom, utbrändhet och att gå in i väggen.

Med kärlek,

Alexander & Jennifer

Tillgängligt på:

\"\"

\"\"

2 Comments

 • jessica skriver:

  Hej Jennifer
  Har med hamnat i utmattning efter långvarig svår ångest!!
  Hur har du tagit dig ur det

 • Jennifer Frostelid skriver:

  Hej Jessica! Tack för att du hör av dig till oss!
  Vad tråkigt att höra att du också har erfarenhet av ångest som lett till utmattning. Det kan bero på många olika saker, och oavsett orsak kan det vara bra att försöka få samtalsstöd med någon som man känner tillit till. Jag har själv en psykolog som jag går hos och andra bra kontakter inom vården. Jag pratar en hel del med mina vänner om hur jag mår, och allt detta sammantaget har gett mig mycket. Jag har inte kommit ur utmattningssyndromet än tyvärr, men jag mår bättre än jag har gjort. Det som hjälpt mig är att prata med min omgivning, min psykolog och träffa andra med liknande erfarenhet via exempelvis en självhjälpsgrupp. Alla människor kan behöva olika saker, och jag tror det är viktigt att våga testa och se vad som kan passa för en själv. Jag har behövt se över mina krav på mig själv och försöka acceptera att jag inte fungerar likadant som förut.
  Jag hoppas att jag kunnat svara på din fråga, och tveka inte på att svara eller skriva igen!
  Önskar dig allt gott Jessica! Med värme, Jennifer 🌸

Leave a Reply