Skip to main content

”Börjar dansa och gråter glädjetårar”

Johan – 44 år, delar sin utmattningsresa i blogg 11

— Springer hem med andan i halsen då jag redan i huvudet är på fotbollsplanen och tränar fotbollslaget, kommer hem och duschar snabbt. Lagar sedan mat tokstressad ser till att sonen har det han behöver till träningen för att sedan direkt åka till träningen.  

En normal dag innan UMS:

Vaknar och är tokstressad som vanligt, har inte sovit så bra. Somnade 22 och vaknade 00.30 var vaken till 06 och vaknar när klockan ringer vid 07 helt förstörd. Försöker få ihop tankarna om vad som gäller idag när jag äter frukost.  

Ena sonen har fotbollsträning där jag är tränare och ska hålla träningen idag, så behöver komma iväg lite tidigare från jobbet och hinna laga mat innan träningen och kanske handla.  

På med träningskläder och packa löparryggan för att springa till arbetet.  

Har många möten idag som jag håller i, samtidigt som vi har en del incidenter som behöver lösas asap.  

Tar inga raster för det klarar jag inte av (kan inte slappna av).  

Äter lunch samtidigt som jag i tankarna felsöker något problem vi har, är alltid först med att säga att vi borde gå tillbaks nu så jag kan börja arbeta igen.  

Många som ringer och behöver hjälp och jag som aldrig säger nej hjälper dem såklart.  

Springer hem med andan i halsen då jag redan i huvudet är på fotbollsplanen och tränar fotbollslaget, kommer hem och duschar snabbt. Lagar sedan mat tokstressad ser till att sonen har det han behöver till träningen för att sedan direkt åka till träningen.  

Kommer hem igen efter träningen, är så trött att jag inte är kommunicerbar och alldeles vit i ansiktet.  

Kraschar i säng vid 22.00 och samma visa börjar med sömnen. 

 

En bra dag under UMS (efter ett års rehabilitering)  

Vaknade 08:30 och åt frukost. Gjorde mina andningsövningar. Har en bra känsla idag, men otroligt känslig. Om jag har förstått dagsformen (vilken kan ändra sig väldigt fort). Gick ett väldigt lugnt varv i skogen och pausade på en bänk och mediterade en stund.  

Märker att jag orkar lyssna på musik och verkligen ta in den när jag kommer hem, börjar dansa till några låtar och gråter glädjetårar samtidigt.   

Äter lunch vid 12, plockar lite hemma och förbereder mat tills familjen kommer hem.  

Åker på Yoga vid 18, vilket fungerar bra för mig.  

Kommer hem och tittar på någon serie eller tar ett bad och läser en bok, försöker dra ner min skärmtid så mycket som möjligt. 

Har inte haft hjärndimma idag.  

Behöver spara energi till jag ska gå och lägga mig så sömnen inte blir störd.  

Hör av er om ni har några frågor.

Kram

 

Vill du också dela din utmattningsresa i vår blogg? Kontakta oss på mail: raktinivaggenpodcast@gmail.com

Vill du veta mer om Johan? Besök han på Instagram: @ut_och_njut

 

2 Comments

Leave a Reply