Skip to main content

”Håll ut. Det blir bättre.”

Line – 38 år, delar sin utmattningsresa i blogg 10

— För er som nyligen insjuknat i utmattningssyndrom: det handlar i princip om att hålla ut tills skiten lättar. Sen finns det en hel uppsjö av saker/metoder/behandlingar/mediciner/terapier som du kan prova på din väg mot ett tillfrisknande men jag skulle vilja påstå att det kokas ner till tålamod och tillit.

Att hålla ut helt enkelt. Nu har det snart gått 4 år sedan jag sjukskrev mig en vecka med syftet: ”jag behöver nog bara sova lite” och äntligen börjar livet så smått komma tillbaka. Ett helt nytt liv som en helt ny människa med nya insikter och värderingar. Mycket förändras och vissa saker är så svåra att acceptera. Att inte känna igen sig själv varken mentalt, själsligt eller fysiskt är en enorm påfrestning. Jag har velat ge upp så många gånger under dessa åren så ni vill inte ens veta men jag har hållit ut. Och jag kommer förmodligen behöva hålla ut ett bra tag till och visa mig själv omtanke och tålamod med vissa bitar för resten av mitt liv. Jag hittar ett sätt och det kommer du också att göra. Och du behöver inte uppfinna hjulet igen, vi är så många som genomlidit detta innan dig. Och hur mkt det än kan ta emot så är det absolut nödvändigt att göra vissa förändringar för att du ska kunna fortsätta leva på ett hållbart sätt. Tag emot hjälp, ställ dina frågor, var öppen för nya sätt att tänka och agera. håll ut. Det blir bättre.

 

 

Vill du dela din utmattningsresa i vår blogg? Kontakta oss på mail: raktinivaggenpodcast@gmail.com

Vill du veta mer om Line? Besök henne på Instagram: @lyssnarinat

Leave a Reply