Skip to main content

Gilgrace Cisternas – Personlig podd: Om jag stannade till så var det kört. Det intalade jag mig varje dag för att orka med vardagen, för innerst inne visste jag att det tempot jag hade var inte hållbart. Jag hade flera bollar i luften och det kom till en punkt att det inte gick längre. Prestationskrav och duktig flicka syndrom var ett faktum som jag inte hade förstått förrän det var för sent. Jag har inte gått in i väggen en gång utan två gånger. Jag var rädd att inte räcka till, att inte duga, prestationskraven som jag hade för mig själv var för höga. Det kommer handla om hur min resa var när jag drabbades av utmattningssyndrom, hur vägen tillbaka har varit. Vad jag har lärt mig, att hitta tillbaka till min identitet. Att inte vilja vara den personen jag var innan min utmattning. Hur familjelivet har gått ihop och få ihop vardagen efter en utmattningssyndrom. Att acceptera att nu är jag där, nu är jag på riktigt där i väggen, att känna skammen, skulden, rädslan om att kommer jag bli bättre? Att hitta hoppet glädjen i sig själv igen. Få en bättre relation till sig själv. Jag trodde aldrig jag skulle sitta och spela in en podd avsnitt till Rakt in i väggen, att jag överhuvudtaget skulle våga blotta ut min resa på detta sätt. Att göra det har varit läkande och givande och gett mig plats att få ut mina tankar och funderingar kring min resa tillbaka efter en utmattningssyndrom. Ni får gärna följa mig på Instagram på mitt privata konto, jag har valt i nuläget att inte ha den öppen för jag kämpar fortfarande med min prestationsångest och vill leva så prestigelöst som möjligt, jag är absolut öppen för kontakt ifall ni vill följa mig så skriver jag gärna i mån av tid och ork.

• Poddgästens Instagram: @gilgracelamcis.

Om personlig podd: I de personliga poddarna delar gästen med sig av sina egna erfarenheter från sin utmattningsresa. De personliga poddarna är en del av Rakt in i Väggens koncept delningspoddar. Upplägget för delningspoddar liknar Sveriges Radios sommarprat i P1, där gästen berättar i sin egen takt och i monologform.

Prenumerera, recensera och betygsätt oss gärna på vår hemsida, iTunes, eller i din poddapp så andra vet att vi finns! ♥

• Vill du medverka i Rakt in i Väggens podcast? Besök följande sida: www.raktinivaggen.com/medverka

• Om du vill tipsa oss om en poddgäst, eller om du har en fråga eller synpunkt på det vi gör, kan du alltid maila podcast@raktinivaggen.com för att få svar.

• Du finner poddavsnittet på vår hemsida, www.raktinivaggen.com, i Podbean, iTunes och i andra poddappar.

 

Leave a Reply