Skip to main content

”Jag älskar ju att leva! Och jag är värd att leva!”

Sandy – 32 år, delar sin utmattningsresa i blogg 9

— Inom loppet på 2 1/2 år hade jag funnit min livskärlek, förlovat mig, blivit gravid, lämnat min trygghets zon och flyttat till en ny stad, gift mig, fött vårt första barn med akut kejsarsnitt där överlevnad inte alls var självklar, blivit gravid igen bara efter 2 månader som nybliven mamma, fött vårt andra barn, renoverat ett hus, börjat på ett nytt jobb med nya kollegor och en ny roll som avdelningsansvarig.

Efter jag hade jobbat i ca 5 månader så hände en incident på mina barns förskola som ingen förälder ska behöva uppleva. Det var som ett monster som åt upp mig inne från. Alla känslor kvävde mig, samtidigt som jag var tvungen att vara stark för mina barn.
Några veckor efter kollapsade jag i bilen påväg för att lämna barnen på deras förskola. Jag hittade inte vägen till barnens förskola och var ute och körde runt mitt i ingenstans. Den dagen fick jag en akut läkartid och blev sjukskriven 100% för utmattningssyndrom.
Den gången var jag tillbaka till jobbet redan efter 2 månader. Alldeles för snabbt och egentligen inte alls frisk.

Januari 2019 insjuknar jag igen, denna gång tar det mycket längre tid då jag inte har något stöd från försäkringskassan. Jag vågar inte tänka på vart jag hade varit idag om jag inte hade haft mitt stöd från min familj, läkare & psykolog.
Något som jag har reflekterat över är att det är inte många människor runt om mig (som man har trott stått en nära) som bryr sig när man blir sjuk. Inte många som har hört av sig för att fråga hur man mår eller om man behöver hjälp. Tror däremot att hade jag skickat en bild där jag ligger nedbäddad på en sjukhussäng, hade telefonen gått varm! Det underlättar för mig och välja vilka som jag ska lägga energi på.

Just nu är jag mitt uppe i en personlighetsförändring då jag behöver lära mig att säga nej, prioritera mig själv, tillit och lära mig se vilka människor som bara vill utnyttjar min snällhet för deras vinning. Jag är idag mycket mera medveten om utmattning och vad som händer med kroppen och jag lyssnar på varningssignalerna. Jag är idag mycket gladare, lugnare och tryggare i mig själv. Jag ser livet och människor på ett annat sätt. Jag älskar ju att leva! Och jag är värd att leva!

 

 

Vill du dela din utmattningsresa i vår blogg? Kontakta oss på mail: raktinivaggenpodcast@gmail.com

Vill du veta mer om Sandy? Besök henne på Instagram: @Lundqvistsandy 

Leave a Reply