Skip to main content

Maria By – Personlig podd: Jag har varit en rotlös tjej, utan gränser, som anpassat mig in i absurdum för att passa in och bli omtyckt, med ett hårt skal av KAN-SJÄLV-mentalitet. Det har gjort mig ensam. Släpandes på ett tungt obearbetat bagage, arbetat mer än heltid under för lång tid och haft för många järn i elden, rusade jag tillslut in i den berömda väggen. Efter tredje gången fick jag sluta med allt, det var helt slut på allt. I samhällets ögon, är jag idag ingen. Utan jobb, titel eller stöd av någon myndighet. Men för mig genomgår jag just nu den viktigaste tiden i mitt liv! Själv-rehabilitering-från-utmattning. Tredje gången gillt kan jag säga. Nu ska jag vara hemma färdigt, och vila i min egen takt. Efter nästan 20 år som företagare, har jag lagt ner företaget och valt att vara hemma utan ersättning. Det har nu gått 1,5 år, sedan den sista kraschen. Jag har hittat många verktyg och ett lugn jag tidigare aldrig haft. Jag är nu i det jag kallar för anpassningsfasen, det vill säga att jag orkar så pass att jag hemifrån, har börjat plugga skog och skogsbruk på deltid och på distans som ett prov på hur mycket jag orkar. Kanske blir det en hel utbildning till hösten.  

Följ mig på Instagram där jag heter @miamariaby och delar med mig av rehabiliteringen från utmattningen och blandar det med bilder på naturen. Tack för att du tog dig tid att lyssna på min berättelse. Du får mer än gärna komma med feedback och nyfikna frågor.

• Poddgästens Instagram: @miamariaby

Om personlig podd: I de personliga poddarna delar gästen med sig av sina egna erfarenheter från sin utmattningsresa. De personliga poddarna är en del av Rakt in i Väggens koncept delningspoddar. Upplägget för delningspoddar liknar Sveriges Radios sommarprat i P1, där gästen berättar i sin egen takt och i monologform.

Prenumerera, recensera och betygsätt oss gärna på vår hemsida, iTunes, eller i din poddapp så andra vet att vi finns! ♥

• Vill du medverka i Rakt in i Väggens podcast? Besök följande sida: http://www.raktinivaggen.com/medverka

• Om du vill tipsa oss om en poddgäst, eller om du har en fråga eller synpunkt på det vi gör, kan du alltid maila podcast@raktinivaggen.com för att få svar.

• Du finner poddavsnittet på vår hemsida, http://www.raktinivaggen.com, i Podbean, iTunes och i andra poddappar.

 

Leave a Reply