Skip to main content

Anna Johnsson – Personlig podd: Jag är en kreativ 34-åring från Skåne med ångest och utmattning. Jag var en typisk ”duktig flicka” förr i tiden; jag pressade mig själv oerhört hårt. Både för att få toppbetyg och för att vara den perfekta vännen, dottern och partnern. Helt ovetandes om att jag var värdefull även om jag inte presterade på topp. Min självkänsla var väldigt låg. Bekräftelsebehovet var outtömligt och min inre kritiker var skoningslös. Det fanns inget utrymme för vila. Men sen kom utmattningen. Numera övar jag på att vara självsnäll. Jag vill lyssna på kroppens signaler och prioritera mina egna behov. Och tillfredsställa mig själv istället för att försöka tillfredsställa alla andra. Men det är jättesvårt efter att ha gjort motsatsen i 30 år.

Jag driver podcasten ”Före detta fröken Duktig”. Den handlar om hur jag försöker läka min utmattning – främst genom att sluta vara duktig och börja vara självsnäll.

• Poddgästens Facebook: Före detta fröken Duktig

• Poddgästens Instagram: @fd_frokenduktig

Om personlig podd: I de personliga poddarna delar gästen med sig av sina egna erfarenheter från sin utmattningsresa. De personliga poddarna är en del av Rakt in i Väggens koncept delningspoddar. Upplägget för delningspoddar liknar Sveriges Radios sommarprat i P1, där gästen berättar i sin egen takt och i monologform.

Prenumerera, recensera och betygsätt oss gärna på vår hemsida, iTunes, eller i din poddapp så andra vet att vi finns! ♥

• Vill du medverka i Rakt in i Väggens podcast? Besök följande sida: http://www.raktinivaggen.com/medverka

• Om du vill tipsa oss om en poddgäst, eller om du har en fråga eller synpunkt på det vi gör, kan du alltid maila podcast@raktinivaggen.com för att få svar.

• Du finner poddavsnittet på vår hemsida, http://www.raktinivaggen.com, i Podbean, iTunes och i andra poddappar.

 

Leave a Reply