Skip to main content

Mona Drar – Samtalspodd: Mona Drar arbetar som legitimerad psykolog sedan 2004. Hon har arbetat inom barn- och ungdomspsykiatrin, med ledarskapsutveckling och inom företagshälsovården. I många år har hon jobbat med högpresterande grupper och individer och stöttat dem till att hitta bättre balans och hållbarhet. Idag driver hon sitt eget företag med visionen att sprida medkänsla och mental hälsa.

I ett citat från hennes poddmedverkan, jämför Mona människan med trädet:

”Jag tror att vi alla tänker att det är självklart att ett träd eller en planta har ett värde, oavsett om det producerar frukt eller bär eller så. Och så tänker vi att ett träd ändå är en slags varelse eller någonting vi sätter ett värde på. Vi går inte fram och sparkar på ett träd eller hugger ner det hur som helst, hoppas jag. Utan det har ett värde bara för att det finns, eller är levande. Det finns ett inneboende värde i trädet bortom prestation. Om vi kunde börja tänka lite så om oss själva, så tror jag att vi hade kunna vinna så oerhört mycket. Jag tror också att vi aldrig skulle behandla ett träd eller en planta så som vi kanske har behandlat oss själva, när vi drabbas av utmattning. Att bara ställa krav. Du ska bara producera frukt. Du ska bara producera bär hela tiden, men aldrig nån näring, aldrig nått vatten, aldrig någon bra jord. Du ska bara bara bara producera. Det förstår ju vi när vi kollar på ett träd att det är ohållbart”

Om samtalspodd: I Rakt in i Väggens samtalspoddar kan du lyssna på berikande samtal mellan en programledare från verksamheten och gäster som har erfarenhet eller kunskap inom stressrelaterad ohälsa. 

Prenumerera, recensera och betygsätt oss gärna på vår hemsida, iTunes, eller i din poddapp så andra vet att vi finns! ♥

• Om du vill tipsa oss om en poddgäst för våra samtalspoddar, eller om du har en fråga eller synpunkt på det vi gör, kan du alltid maila podcast@raktinivaggen.com för att få svar.

• Du finner poddavsnittet på vår hemsida, www.raktinivaggen.com i Podbean, iTunes och i andra poddappar.

Leave a Reply