Skip to main content

Sara Bramfors – Personlig podd: Att vara så “svag” att jag blev hemskickad av chefen var ett kvitto på det största misslyckanden jag kunde tänka mig då i februari 2019. Jag var så rädd för att andra skulle se att jag mådde dåligt, att jag skulle bli påkommen med att inte palla trycket. Länge hade jag dolt hur jag egentligen mådde och hur trött jag var, allt på grund av skamkänslor av att inte duga, inte ha vad som krävs för jobbet som rektor i förskolan. Min berättelse handlar om skammen, skulden, sorgen, smärtan och förtvivlan när jag drabbades av utmattningssyndrom. Hur det känns att blotta sig själv och sina känslor för både familj och vänner, men också utomstående som läkare, f-kassan och chefer. Att behöva “ge upp” för att kunna läka och komma vidare. Det är också en beskrivning av hur min resa varit och hur jag i viss mening nått acceptans. Hur jag tillslut hittade modet att öppna mig och börja skriva om min utmattning. Jag kände tidigt att jag ville skriva, för bearbetning, förståelse och för att jag alltid haft en dröm om att göra det, men steget från anteckningsboken till att skapa ett naket Instagram konto tog lång tid och var förknippat med vånda, självkritik och mycket oro. Att nu medverka i podden Rakt in i väggen känns både spännande och nervöst, det blir ännu en dimension av att våga vara öppen med utmattningen.


Om du vill veta mer om poddgästen:

• Blir du nyfiken och vill läsa mer om min resa, tankar, känslor och tips är du välkommen till mitt konto på Instagram – Vägen från väggen.

Instagram: @vagen_fran_vaggen


Om personlig podd: I de personliga poddarna delar gästen med sig av sina egna erfarenheter från sin utmattningsresa. De personliga poddarna är en del av Rakt in i Väggens koncept delningspoddar. Upplägget för delningspoddar liknar Sveriges Radios sommarprat i P1, där gästen berättar i sin egen takt och i monologform.


Prenumerera, recensera och betygsätt oss gärna på vår hemsida, iTunes, eller i din poddapp så andra vet att vi finns!


• Vill du medverka i Rakt in i Väggens podcast? Besök följande sida: www.raktinivaggen.com/medverka

• Om du vill tipsa oss om en poddgäst, eller om du har en fråga eller synpunkt på det vi gör, kan du alltid maila podcast@raktinivaggen.com för att få svar.

• Du finner poddavsnittet på vår hemsida, www.raktinivaggen.com i Podbean, iTunes och i andra poddappar.

Leave a Reply