Skip to main content

Tony Blom – Samtalspodd: Det var ungefär 7-8 år sedan Tony Blom gick in väggen. Idag mår han betydligt bättre och är nästan återställd. I den här samtalspodden, som leds av Alexander, samtalar Alexander och Tony om vilka nycklar som varit avgörande för Tonys återhämtning. Förutom regelbunden fysiskt aktivitet, har skogen och naturen varit väldigt läkande för Tony, men också möjligheten till att vara med i ett gruppsammanhang där han har fått bli sedd och hörd på djupet, vilket bland annat har hjälpt han till att få utlopp för sina känslor. Alexander försöker även diskutera mannens utmattningsperspektiv och vilka skillnader som Tony ser mellan könen i deras resa till och från väggen.

Tony Blom driver ett företag vid namn Utmark Sverige. Utmark Sverige tar dig till naturen utanför samhället och erbjuder bland annat kurser i att sova ute, vad som är ätbart i naturen, kaffeprovningar och matlagning över öppen eld. Det erbjuds även guidning till toppen av Kebnekaise.
 
”Allt startar med jag, eftersom jag främst önskar att leva villkorslöst, vilket naturen kan ge, alltså den ger villkorslöst. Här kan vi lära, lära av naturen och av varandra. Allt för att kunna klara oss mer själva i naturen och för att vara mer i balans med mig själv. Vågar du att ta steget ut i naturen, stanna några nätter, göra upp en eld och kanske till och med leva av det som naturen ger?! Kanske är du rädd och kanske tänker du också att du skulle önska att du hade mer kunskap för att kunna göra det?! Tillsammans med oss på Utmark, så har du möjlighet att besegra rädslan och få den grundläggande kunskapen som behövs för att kunna vistas och till och med, i förlängningen, leva mer och av naturen. Det här är Utmark Sverige – Det är där vi hänger mest! Varmt välkommen!”
 

• Poddgästens Instagram: @utmark_sverige

Om samtalspodd: I Rakt in i Väggens samtalspoddar kan du lyssna på berikande samtal mellan en programledare från verksamheten och gäster som har erfarenhet eller kunskap inom stressrelaterad ohälsa. 

Prenumerera, recensera och betygsätt oss gärna på vår hemsida, iTunes, eller i din poddapp så andra vet att vi finns! ♥

• Om du vill tipsa oss om en poddgäst för våra samtalspoddar, eller om du har en fråga eller synpunkt på det vi gör, kan du alltid maila podcast@raktinivaggen.com för att få svar.

• Du finner poddavsnittet på vår hemsida, www.raktinivaggen.com i Podbean, iTunes och i andra poddappar.

Leave a Reply