Skip to main content

Utmattningens labyrint: en patient & en läkare – Samtalspodd: Lyssna till ett unikt avsnitt där en tidigare patient och en läkare samtalar om utmattningssyndrom. På ett öppenhjärtigt och ärligt sätt delar Ulrika Malmesved, som tidigare varit sjukskriven för utmattningssyndrom, med sig av sina erfarenheter. Hennes egna höga prestationskrav medförde många stressymptom och panikångestattackerna blev allt fler. Det ledde henne rakt in i det som kändes som utmattningens labyrint.  Det blev också titeln på den bok som hon har skrivit tillsammans med läkaren som behandlade och samtalade med henne under sjukskrivningen. Antonio Alonso-Villaverde Lozano jobbar som företagsläkare och träffar dagligen personer med stressrelaterad ohälsa. Han har utvecklat en egen metod för att förebygga, behandla och följa upp patienter med utmattningssyndrom. För Ulrika blev han ett stabilt bollplank, som returnerade alla hennes ord ihop med visdom, förklaring och vägledning. Vägledning och mod att våga prova nya outforskade vägar för att klara den mödosamma resan och hitta vägen ut ur utmattningens labyrint. Ulrikas intresse för hälsa och friskvård växte sig allt starkare och hon sa upp sig från sitt arbete som lärare och utbildade sig inom hälsa. Idag jobbar hon i sitt egna företag Måbrarummet i Lidköping, där fokus är stresshantering, taktil massage och personlig träning.  Ulrika och Antonio håller föreläsningarna om stress och utmattningssyndrom med utgångspunkt från deras gemensamma bok Utmattningens labyrint – En patient & en läkare – två perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom. Idus förlag.

Om samtalspodd: I Rakt in i Väggens samtalspoddar kan du lyssna på berikande samtal mellan en programledare från verksamheten och gäster som har erfarenhet eller kunskap inom stressrelaterad ohälsa. 

Prenumerera, recensera och betygsätt oss gärna på vår hemsida, iTunes, eller i din poddapp så andra vet att vi finns! ♥

• Om du vill tipsa oss om en poddgäst för våra samtalspoddar, eller om du har en fråga eller synpunkt på det vi gör, kan du alltid maila podcast@raktinivaggen.com för att få svar.

• Du finner poddavsnittet på vår hemsida, www.raktinivaggen.com i Podbean, iTunes och i andra poddappar.

Leave a Reply