Skip to main content

En personlig berättelse och monolog av Kerstin Nordborg om att bli utmattad och stressen av att bli motarbetad av arbetsgivare & försäkringskassa.

Kerstin drabbades av utmattningssyndrom. En oförstående arbetsgivare, brist på vård och Försäkringskassan som ifrågasatte sjukintygen gjorde att det tog fem år innan hon blev frisk. Jobbet som hon hade haft i mer än 30 år blev hon tvungen att säga upp sig från. I sin podd berättar hon om hur stressen påverkade sjukdomsförloppet. Hennes förhoppning är att andra i liknande situation ska få hopp och styrka att resa sig igen.

Reklam: I podden läser Kerstin ur sin bok ”Vändpunkten – efter sjuka år av stress”. Några omdömen om boken: ”mycket beskrivande och målande språk med en humoristisk ton”, ”fångar läsaren”, ”en viktig bok för alla drabbade och för berörd personal”. Boken går att beställa via: https://www.litenupplaga.se/2205

Om Kerstin Nordborg: Kerstin tycker om att göra saker och ting ordentligt och är i grund och botten en perfektionist. Men allt är långt ifrån perfekt i hennes liv, för tiden räcker inte till. Hon är ärlig och har svårt för att ljuga. Lugn är en egenskap som kommer väl till pass då hon jobbar inom barnomsorgen och skolan. Kerstin gillar djur och natur, och finner avkoppling i att rensa ogräs.

• Poddgästens Instagram: @vand_punkten

Om share your story: I share your story delar poddgästen med sig av sina egna erfarenheter från stressrelaterad ohälsa i monologform. Share your story är en del av Rakt in i Väggens koncept Sharings.

• Vill du medverka i Rakt in i Väggens podcast? Besök följande sida: www.raktinivaggen.com/medverka

• Om du vill tipsa oss om en poddgäst, eller om du har en fråga eller synpunkt på det vi gör, kan du alltid maila podcast@raktinivaggen.com för att få svar.

• Du finner poddavsnittet på vår hemsida, www.raktinivaggen.com, i Podbean, iTunes och Spotify.

• Prenumerera, recensera och betygsätt oss gärna på vår hemsida, iTunes, Podbean, Spotify eller i din poddapp så andra vet att vi finns! ♥

Leave a Reply