Skip to main content

Blogg 15: ”Stressen kom smygandes men jag fortsatte att köra på som vanligt

Anja – 18 år, delar sin utmattningsresa

— Sedan jag var ungefär 7 år gammal så har jag alltid haft en press på mig själv. Det var inte bara på en sak som jag ställde press och krav på mig själv utan det var på allt som jag gjorde och sen kom också pressen på att jag behövde vara på ”topp” hela tiden och det fanns inget där i mellan.

Det var bara att köra 100% eller att ge upp och jag hade inte så många val att välja på för det var så det såg ut för mig när jag var mindre. Detta var och är något som jag var och är tvungen att kämpa mig igenom än idag. Prestationen visade sig överallt, varesig det var inom skolan, idrotten, familjen, hemma eller med kompisar. Det var en press som jag själv satt på mig själv för jag trodde att jag klarade av mer än vad jag gjorde. 

För ibland sätter jag upp alldeles för höga mål vilket gör att jag lättare blir besviken på mig själv när jag sedan inte klarar av att leva upp till målen. Att jag hade för höga krav var något som jag inte riktigt ville erkänna för mig själv i min värld. För när jag väl hade bestämt mig för något så fanns det ingenting som kunde stoppa mig.

I min hjärna är allt ibland som en berg- och dalbana. Allt är kaos och inget fungerar för jag har så många tankar i mitt huvud. Det är som att jag knappt själv hinner med – för så jobbigt kan det vara. Så kan jag ha det dagligen vissa dagar. Livet går upp och ner – så är det för oss alla. Men idag har jag försökt lära mig att jag inte ska ha så mkt krav och press på mig själv för det är då jag inte mår bra. Detta är något som jag jobbar med dag för dag hela tiden. Stressen blev helt enkelt för mycket för mig och jag hade för ”många bollar i luften” som man brukar säga. Jag börjar att bli frisk igen men det tar tid. Innebandyn och parasporten betyder väldigt mycket för mig i mitt liv.

 

Vill du dela din utmattningsresa i vår blogg? Kontakta oss på mail: raktinivaggenpodcast@gmail.com

Vill du veta mer om Anja? Besök henne på Instagram: Anja.rosengren 

 

Leave a Reply