Skip to main content

Christina Andersson – Samtalspodd: I det här avsnittet och samtalet lyfter vi upp självmedkänsla och varför det är så viktigt att odla en snällare relation till sig själv. Ett ämne som vi anser vara väldigt aktuellt för personer med stress och utmattning.

Christina kunde som ung ha en ganska hård relation till sig själv. Hon träffade en psykolog som hjälpte och lärde henne vikten av stå vid sin egna sida, att inte överge sig själv, att våga känna och uttrycka sina känslor samt att forma sina egna konturer. Ett unikt möte som inspirerade Christina till att själv bli psykolog och lära sig mer om & arbeta med selfcompassion i sitt fortsatta yrke och karriär.

Christina föreläser och utbildar idag inom hälsa och välmående. Hon är expert på stress och har skrivit boken Compassioneffekten (2016) samt varit medförfattare till den första svenska kursboken om Compassionfokuserad terapi (2013). Hon har också grundat appen Compassion Lifestyle med över 100 000 användare. Hon håller även i onlinekurser och har skrivit boken Yogahjärnan med mera. Vi har dock valt att begränsa det här samtalet till att framförallt handla om självmedkänsla och CFT.

Om du vill veta mer om Christina och komma i kontakt med henne, kan du besöka hennes hemsida eller sociala medier. 

• Poddgästens Instagram: @compassionlifestyle

• Poddgästens hemsida: https://compassionlifestyle.se/

Om samtalspodd: I Rakt in i Väggens samtalspoddar kan du lyssna på berikande samtal mellan en programledare från verksamheten och gäster som har erfarenhet eller kunskap inom stressrelaterad ohälsa. 

Prenumerera, recensera och betygsätt oss gärna på vår hemsida, iTunes, eller i din poddapp så andra vet att vi finns! ♥

• Om du vill tipsa oss om en poddgäst för våra samtalspoddar, eller om du har en fråga eller synpunkt på det vi gör, kan du alltid maila podcast@raktinivaggen.com för att få svar.

• Du finner poddavsnittet på vår hemsida, http://www.raktinivaggen.com i Podbean, iTunes och i andra poddappar.

Leave a Reply