Podcasts
Varmt välkommen att medverka i Rakt in i Väggens delningspodd. Delningspodden har ett upplägg som liknar ”sommarprat i P1”, i Sveriges Radio. Poddgästen delar med sig av sin utmattningsresa och/eller kunskapsbank, oavbrutet utan tidspress i monologform.
- Du kan dela din utmattningsresa och/eller kunskap.
- Medverka själv eller tillsammans med andra.
- Poddinspelningen spelas in på egen hand med instruktioner från oss.

Om poddprocessen
Vi har delat in poddprocessen i fyra steg. Klicka på bilden till respektive steg nedanför för mer info.
1. Läs informationen nedanför
2. Skicka in intresseanmälan
3. Om din medverkan blir aktuell
4. Granskning av poddmaterial
Om poddupplägget
Nedanför kan du läsa om hur våra delningspoddar fungerar, vad som skiljer dem åt och hur en medverkan tillsammans med andra fungerar.
Om delningspoddar
Rakt in i Väggens delningspoddar har ett upplägg som liknar ”Sommarprat i P1”, i Sveriges Radio. Det är med andra ord ingen intervju eller samtal med någon annan, utan inspelningen görs på distans på egen hand i monologform med instruktioner från oss. Det är lite som att föreläsa utan publik. Det här poddupplägget är Rakt in i Väggens nisch och är väldigt uppskattat av många av våra lyssnare. Lyssna på Micke Gunnarsson i mediespelaren nedanför för att få en större förståelse för hur en delningspodd kan låta.
Det finns tre olika delningspoddar som du kan anmäla ditt intresse till; personlig podd, kunskapspodd och mixpodd. Du kan läsa mer om hur dessa fungerar och vad som skiljer dem åt nedanför.
Om delningspoddar
Om personlig podd: I våra personliga poddar delar gästerna med sig av sina egna erfarenheter från deras utmattningsresor. För att kunna delta behöver du ha egen erfarenhet av hur det är att vara utmattad. Lyssna gärna på Anna Johnsson eller David Wagners medverkan för att få en större förståelse för hur en personlig podd kan låta.
Om kunskapspodd: I våra kunskapspoddar delar gästerna med sig av sin kunskap och expertis inom ett specifikt område. Du behöver inte ha varit utmattad för att kunna medverka i en kunskapspodd, men däremot behöver du besitta kunskap som kan stötta människor med stressrelaterad ohälsa. Lyssna gärna på heminredaren Nina Tegenfeldt, färgexperten Sara Garanty eller psykologen David Waskuri för att få en bättre uppfattning kring hur en kunskapspodd kan låta.
Om mixpodd: Våra mixpoddar är en blandning av personlig podd och kunskapspodd och är till för dig som har egen erfarenhet av att vara utmattad och som jobbar med, för eller mot utmattade i ditt yrke. Här får du en möjlighet till att dela med dig både av din personliga utmattningsresa men även din expertis och kunskap inom ett specifikt område som kan stötta utmattade människor. Lyssna gärna på Petra Schollin Löfbom eller Emma Nybom Johansson för att få en bättre förståelse för hur en mixpodd kan låta.
Gemensam medverkan
Du kan också välja att skapa en delningspodd tillsammans med någon annan. Ni kanske är vänner eller ett par som båda har insjuknat i utmattningssyndom och vill dela ert gemensamma perspektiv. Eller så kanske den ena personen är utmattad och den andra anhörig och att ni vill belysa båda dessa perspektiv i en och samma podd.
Ni kanske jobbar tillsammans och har utmattade människor som en central målgrupp i ert arbete och vill skapa en podd tillsammans där ni kan förmedla er kunskap som kan stötta människor med utmattning och stressrelaterad ohälsa. Ett annat exempel är vår podd med Ulrika och Antonio som delar en patient och en läkares perspektiv på utmattningssyndom, som ni kan lyssna på direkt via mediespelaren nedanför.
Vanliga frågor
Nedanför kan du läsa vanliga frågor och svar om poddinspelningen.
Vart spelas podden in?
Du gör inspelningen till podden hemifrån med instruktioner från oss. Inspelningen kan göras med mobilens mikrofon, headset eller med en extern mikrofon till dator eller mobil. Välj det alternativet som ger bäst ljud.
Hur lång får en ljudinspelning till podden vara?
Tidslängden för ljudinspelningen får max vara 70 minuter. De flesta poddarna brukar vara mellan 30-60 minuter. Om du är osäker på om tidsgränsen räcker, kan det vara en god idé att skriva ner stödpunkter för vilka personliga ämnen du vill prata/berätta om före din ljudinspelning. Det hjälper dig att få en bättre överblick över vad som är viktigast för dig att berätta.
Kan man använda manus?
Vi rekommenderar dig att ej använda manus, men däremot gärna stödpunkter. Lita på att allt du behöver veta för vad som ska sägas finns inuti dig, stund för stund. Låta det komma mer spontant, naturligt och från hjärtat. Använd dock gärna stödpunkter, men undvik att läsa hela texter eller manus rakt av i din poddinspelning.
Hur gör jag för att medverka?
Du börjar med att fylla i intresseanmälan nedanför. Efter att du har fyllt i och skickat iväg intresseanmälan kommer vi att kontakta dig för mer information.
Övriga frågor
Övriga frågor mailar du till: podcast@raktinivaggen.com

Intresseanmälan
Anmäl ditt intresse genom att fylla i formuläret nedanför. Vi kommer att kontakta dig efter att vi mottagit din intresseanmälan.